Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Akinek állata van, annak többnyire szobanövénye is van: állat és növény jól megfér egymással. Azonban az állat egy nap meg fogja kóstolni a növényt. A kérdés az, hogy ezt csak a növény, vagy mindkét jószág megsínyli majd? Az alábbiakban sorra vettük a 20 leggyakoribb szobanövényt, és megvizsgáltuk, hogy mérgezők lehetnek-e macskánk, kutyánk vagy egyéb állataink számára.

Filodendron
Közepesen mérgező. Rágása vagy lenyelése a száj és a torok irritációját okozhatja. Tünetei közt szerepelhet a nyáladzás és a hányás is. Tartsuk távol az állatoktól!

Szobapáfrány
Nem mérgező.

Afrikai ibolya
Nem mérgező.

Fikusz
Közepesen mérgező. A növény érintése okozhat bőrirritációt. Rágása vagy lenyelése hányást és hasmenést okozhat. Elvileg veszélyes, de kevés állat kíván rá, úgyhogy nyugodtan alhatunk miatta.

Anyósnyelv
Közepesen mérgező. Rágása vagy lenyelése hányást és hasmenést okozhat. A vastag levele miatt viszont úgysem eszik meg.

Schefflera
Közepesen mérgező. Rágása vagy lenyelése a száj és a torok irritációját okozhatja. Tünetei közt szerepelhet a nyáladzás és a hányás is. Jobb, ha vigyázunk rá, mert a macskák csípik a friss leveleit, hajtásait.

Kroton
Közepesen mérgező. Rágása vagy lenyelése hányást és hasmenést okozhat.

Majomfa
Közepesen mérgező. Rágása vagy lenyelése hányást, depressziót és az állat támolygását okozhatja. Ráadásul a majomfáért is kár.

Aloe vera
Közepesen mérgező. Rágása vagy lenyelése hányást és hasmenést, továbbá étvágytalanságot, vagy izomrángást okozhat. Kérdés, hogy ha a macskára így hat, akkor az embernek miért jó?

Dieffenbachia
Közepesen mérgező. Rágása vagy lenyelése a száj és a torok irritációját okozhatja. Tünetei közt szerepelhet a nyáladzás és a hányás is. Vigyázat, ez a növény a macskák kedvence.

Mikulásvirág
Közepesen mérgező. Rágása vagy lenyelése a száj és a torok irritációját okozhatja. Tünetei közt szerepelhet a nyáladzás és a hányás is. Általában túlértékelik a mérgezőségét, hiszen nagyon nagy mennyiségű növény lenyelése szükséges ahhoz, hogy egyáltalán kiütközzenek a mérgezés tünetei.

Szobai futóka
Enyhén mérgező. Rágása vagy lenyelése a száj és a torok irritációját okozhatja. Tünetei közt szerepelhet a nyáladzás és a hányás is.

Sárkányfa
Enyhén mérgező. Rágása vagy lenyelése okozhat nyáladzást, hányást és támolygást. Hullámzó levelei különösen ingerlik a macskákat, így jobb, ha odafigyelünk rá

 
 

 

ProfilképArchívum

Naptár
<< Október / 2018 >>

Statisztika

Online: 1
Összes: 122683
Hónap: 471
Nap: 18