Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nagyon gyengéd, szeretetre méltó, kedveli az ember társaságát, élvezi, ha kényezteti


Története:

A hazájában Newskaja Maskaradnaja-nak nevezett fajta szervezett keretek közti tenyésztése 1978 körül kezdődött Oroszországban. Nevét a Neva folyóról kapta. Az első neva masquerade tizenkét évvel később került Németországba: Hanz Schultz tenyésztő vitte magával Szentpétervárról. A neva masquerade a szibériai macska colorpoint változata.

Általános megjelenése:

Első látásra a fajta a maine coon és a norvég erdei keresztezésének tűnik. Teste kissé hosszú, nyaka rövid és erős. A neva masquerade fejének olyan a formája, akár egy rövid háromszög, enyhén hajlott homlokkal, és széles, kissé homorú orral. A fülek a töveknél szélesek, és egymástól távol helyezkednek el. A szőrcsomók jelenléte megkívánt, a belső füleket dús szőrzet borítja. Az alul kerek szemek kissé oválisak, enyhén ferdék, jó távol vannak egymástól, preferált színük pedig a sötétkék. A lábak erősek, nem túl hosszúak, nagy, kerek és erős mancsokkal. A lábujjak közti feltűnő szőrcsomók elengedhetetlenek. A farok a tőnél széles és erős, el kell tudni érnie a lapockáig. Fokozatosan vékonyodik, a vége dús, és hosszú szőrzet fedi. A bunda vastag, különösen a nyakon, a mellkason, a lábakon és a farkon, míg a bordák és a csípő közötti részen erős, sűrű, fényes és nagyon puha. Az aljszőrzet a melegebb időszakokban vékonyabbá válik, de télen nagyon dús és finom szálú. A neva masquerade macskát colorpoint, mitted és két színű (bi-color) változatokban tenyésztik.

 

Jellemzői A neva masquerade
Bundája: Rövid szőrű
Származási országa: Oroszország
Mérete: Közepes/Nagy
Gondozása: Nem túl munkaigényes, hetente többször kell a bundáját fésülni és kefélni
Természete: Nagyon gyengéd, szeretetre méltó, kedveli az ember társaságát, élvezi, ha kényeztetik
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

alexiandrea73@gmail.com

(Alexiadis Andrea, 2012.02.25 23:22)

Nekem 4 Neva Masquerade cicám van. Imádni való kis maci pofák. Sajnos még nem nagyon ismerik őket Magyarországon.Most kezdtem tenyésztésükbe és próbálom őket kiállításokon minél több érdeklődőnek bemutatni. Megszeretni őket egy pillanat műve!

 

 

ProfilképArchívum

Naptár
<< Október / 2018 >>

Statisztika

Online: 2
Összes: 122141
Hónap: 540
Nap: 18