Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Talán nem is kell mondani, ha tél van macskája azonnal a kályha legjobb barátja lesz.

A macskák nyáron sokat tartózkodnak kint, hiszen köztudottan http://image.hotdog.hu/_data/members3/583/372583/images/macska-109.jpg nagyon szeretik a meleget. Télen a fordítottja. A házból kiszorított macskák magukra vannak utalva, hiszen kinek lenne télen kimenni a hidegbe?Télen a rágcsálók és madarak többsége is megfogyatkozik, a macska csak varjút tud vadászni amiből jóllakhatna. Így a macskák télen a pusztulásnak vannak ítélve.

No de mi van kertesházaknál?

Bizonyára tapasztalták a kertesházban élők, hogy nyáron a cica szinte csak aludni és enni jár be a házba. Télen a meleg kályha mellett ücsörög, hogy felmelegítse magát. Ez azért van mert vadon élő társaik télen nem tudtak vadászni annyira, hogy jóllakjanak. Ráadásul télen hideg van, a cica hamar megfázik ha túl sok időt tartózkodik a szabad levegőn. A cicát arra emlékezteti a tél, hogy beteg lesz és nem fog tudni táplálkozni, s a gyöngeség miatt fáradékonyabb lesz, nem fog tudni búvóhelyet keresni magának. Ezért a cica gazdájánál marad akitől megszokta, hogy eteti, védelmezi és szeretetet ad neki. A macska gazdájánál marad, mert így biztosítva marad élelemforrása és búvóhelye.

Kép Mi lesz a kandúr területeivel?

A macskák közül a nőstények nem igényelnek területet, de azért nekik is van egy kis területük. A kandúr macskája csak azért fog kimenni hogy megnézze minden rendben működik-e? Télen több a kandúrok által elvesztett küzdelmek, és több az állatorvosi beteg is. Még a kasztráltatott(ivartalanított)kandúroknak is megvan a területük. A területen vadásznak és tüzelő nőstényekkel párosodnak. Ezzel is biztosítják életfeltételeiket. Szóval télen nem kell aggódnia cicája miatt, ez annak a jele hogy teljes mértékben megbízik Önben!

Kép

 
 

 

ProfilképArchívum

Naptár
<< Június / 2018 >>

Statisztika

Online: 1
Összes: 118745
Hónap: 545
Nap: 16